Ga naar inhoud

Agentschap Telecom wil minimumeisen voor Internet of Things


Aanbevolen berichten

Het Agentschap Telecom wil dat er minimumeisen en standaarden voor de veiligheid van Internet of Things-apparaten komen. Volgens de overheidsinstantie groeit het aantal kwetsbare apparaten dat met internet verbonden wordt. Deze apparaten zijn echter toegankelijk voor aanvallers, wat uiteindelijk kan leiden tot grootschalige uitval van ict-netwerken en geautomatiseerde bedrijfsprocessen.

Agentschap Telecom pleit dan ook voor de standaardisatie van veiligheidseisen waar Internet of Things-apparatuur minimaal aan moet voldoen. "Het systeem van productregulering via CE markering dat we in Europa kennen om storing door (radio)apparatuur te voorkomen heeft zich bewezen. Uitbreiden van dit stelsel met cybereisen is een snelle en effectieve oplossing om IoT-apparatuur veiliger te maken", zegt directeur-hoofdinspecteur Peter Spijkerman.

In afwachting van wetgeving om IoT-apparatuur veiliger te maken is het volgens het Agentschap Telecom nodig om gebruikers van apparaten meer bewust te maken van het belang van veilige apparatuur. "Ook kan de industrie meer zelf verantwoordelijkheid nemen door cyberveiligheid in acht te nemen bij het ontwerpen van producten", aldus de overheidsinstantie.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...