Ga naar inhoud

Mozilla looft 225.000 dollar uit om dreiging AI aan te tonen


Aanbevolen berichten

Mozilla heeft een beurs van in totaal 225.000 dollar uitgeloofd voor mensen die het publiek de dreiging van kunstmatige intelligentie en machine learning kunnen laten begrijpen. De beurs is bedoeld voor technologen en mediaproducenten die laten zien hoe dreigingen voor het internet het alledaagse leven van mensen kunnen beïnvloeden.

"We zoeken specifiek projecten die naar kunstmatige intelligentie en machine learning kijken. In een wereld waar bevooroordeelde algoritmen, scheve datasets en defecte aanbevelingsengines YouTube-gebruikers kunnen radicaliseren, racisme bevorderen en nepnieuws verspreiden, is het belangrijker dan ooit om kunst en promotiewerk te ondersteunen dat internetgebruikers onderwijst en betrekt", aldus Mozilla.

De opensource-ontwikkelaar noemt video's, games, browserextensies en datavisualisaties als voorbeelden van mogelijk promotiewerk. Geïnteresseerden kunnen tot 1 augustus van dit jaar hun aanvraag indienen. Op 15 september zullen de winnaars bekend worden gemaakt, gevolgd door een publieke aankondiging tijdens of rond Mozilla's festival genaamd "MozFest", dat eind oktober plaatsvindt.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...