Ga naar inhoud

Creative sluit forum na diefstal van gegevens 480.000 gebruikers


Aanbevolen berichten

Hardwarefabrikant Creative, vooral bekend van geluidskaarten voor computers, heeft het eigen forum gesloten nadat van ruim 480.000 gebruikers de gegevens zijn gestolen. Het forum, dat op een oude versie van forumsoftware vBulletin draaide, werd vorige maand gehackt.

Bij de hack werden 483.000 unieke e-mailadressen buitgemaakt, alsmede gebruikersnamen, ip-adressen en gesalte md5-wachtwoordhashes. Naar aanleiding van de hack is het forum nu door Creative gesloten, zo meldt onderzoeker Troy Hunt. De hardwarefabrikant maakt in de aankondiging geen melding van de hack. De e-mailadressen zijn toegevoegd aan de website Have I Been Pwned, waar gebruikers kunnen controleren of ze slachtoffer van een bekend datalek zijn geworden. 63 procent van de e-mailadressen in het Creative-lek komt ook in andere door Have I Been Pwned geïndexeerde datalekken voor.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.