Ga naar inhoud

Versleutelde e-maildienst Tutanota komt met eigen e-mailclient


Aanbevolen berichten

De versleutelde e-maildienst Tutanota heeft plannen voor een eigen e-mailclient. Tutanota, Latijns voor 'veilige boodschap', heeft het bestrijden van massasurveillance en het bevorderen van privacy als missie. Het probeert dit te bereiken door het versturen van versleutelde e-mail zo eenvoudig mogelijk te maken.

Op dit moment is de e-maildienst als webmail of als mobiele app te gebruiken. Het gebruik van een aparte e-mailclient op de desktop wordt niet ondersteund, aangezien clients als Outlook of Thunderbird de ingebouwde encryptie van Tutanota niet ondersteunen. Daarnaast worden e-mails in deze clients onversleuteld opgeslagen, tenzij gebruikers de harde schijf zelf versleutelen.

"Als je Tutanota gebruikt moeten we ervoor zorgen dat je data altijd veilig is. Daarom zijn we van plan om in de nabije toekomst onze eigen desktopclient te maken. Door onze eigen clients te maken kunnen we ervoor zorgen dat je data altijd versleuteld wordt opgeslagen, ook wanneer die lokaal op je apparaat wordt bewaard", zegt Arne Möhle, mede-oprichter van Tutanota. Verdere details over deze e-mailclients zijn nog niet gegeven. Wel heeft de e-maildienst een uitleg online gezet van hoe het de privésleutel en data van gebruikers beveiligt.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.