Ga naar inhoud

Microsoft dicht 50 lekken in Windows, IE, Edge en Office


Aanbevolen berichten

Microsoft heeft tijdens de patchcyclus van juni 50 kwetsbaarheden in onder andere Windows, Internet Explorer, Edge en Microsoft Office gedicht, waardoor een aanvaller in het ergste geval volledige controle over het systeem had kunnen krijgen.

Een beveiligingslek in Internet Explorer was al openbaar gemaakt voordat de beveiligingsupdate beschikbaar was, maar de kwetsbaarheid is volgens Microsoft niet aangevallen. In totaal zijn 11 beveiligingslekken als ernstig aangemerkt en maken het mogelijk voor een aanvaller om op afstand willekeurige code uit te voeren.

Drie kwetsbaarheden verdienen volgens Cisco direct aandacht. Het gaat om het eerder genoemde lek in IE, alsmede een kwetsbaarheid in Windows Domain Name System (DNS) en Edge. Daarnaast heeft Microsoft ook de Adobe-noodpatch voor Flash Player die vorige week verscheen uitgerold. Op de meeste systemen zullen de updates automatisch worden geïnstalleerd.

 

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.