Ga naar inhoud

Makers Adblock Plus lanceren extensie tegen fake news


Aanbevolen berichten

De makers van Adblock Plus, de populairste browserextensie van het moment, hebben een nieuwe extensie gelanceerd die fake news op het web moet tegengaan. Trusted News, zoals de extensie heet, geeft de betrouwbaarheid van bezochte websites weer.

Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de database van MetaCert. Ontwikkelaar Eyeo stelt dat de extensie nadrukkelijk rekening houdt met de privacy van gebruikers. De beoordeling van een website wordt lokaal op het systeem opgezocht en de extensie slaat geen enkele informatie over gebruikers op. Om ervoor te zorgen dat de beoordeling van websites actueel blijft wordt er eens per dag een nieuw overzicht van beoordeelde websites gedownload.

Op dit moment bevindt de extensie zich nog in de betafase en werkt alleen in Engelstalige landen. Wanneer gebruikers het niet eens zijn met de beoordeling van een website kunnen ze hierop reageren. "We proberen geen politiek statement te maken of je gedrag te veranderen. We zoeken naar nieuwe manieren om je kritisch te laten nadenken over de websites die je bezoekt", zegt Tom Woolford van Eyeo. De extensie is alleen beschikbaar voor Google Chrome.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.