Ga naar inhoud

Google geeft systeembeheerders advies voor Chrome-beleid


Aanbevolen berichten

Systeembeheerders die Chrome binnen hun organisatie uitrollen en beheren moeten een aantal zaken weten, zo stelt Google. Chrome ondersteunt inmiddels meer dan 300 beleidsopties voor het beheren en beveiligen van de browser op de systemen van medewerkers.

Met de lancering van Chrome 66 is het nu mogelijk om gebruikers een melding te laten zien dat ze hun browser opnieuw moeten starten om de installatie van beveiligingsupdates af te ronden. Zo kan er worden gekozen om een herstart te adviseren of te verplichten. Ook kan een herstart na een bepaald aantal dagen worden afgedwongen. Tevens kunnen beheerders bepaalde extensies black- of whitelisten.

Verder wijst Google op het verplicht inloggen op een Google-account om Chrome te gebruiken. Systeembeheerders kunnen bepalen of ze beleid op apparaatniveau willen instellen of door de gebruiker laten beheren. Als een gebruiker niet op zijn Google-account is ingelogd, kan bepaald beleid niet worden gehandhaafd, aldus Google. Zo is er het Forced Sign-In-beleid dat gebruikers dwingt om op hun Google-account in te loggen voordat ze Chrome kunnen gebruiken. Op deze manier zijn bepaalde beleidsopties op gebruikersniveau te beheren, zoals het in- of uitschakelen van een wachtwoordmanager of het beheren van verouderde plug-ins.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.