Ga naar inhoud

450 miljoen Windows 10-pc's nog zonder April 2018 Update


Aanbevolen berichten

Op 30 april lanceerde Microsoft de April 2018 Update voor Windows 10 die allerlei beveiligingsverbeteringen en nieuwe privacyinstellingen introduceert, maar de meeste Windows 10-computers hebben de feature-update nog niet geïnstalleerd.

Dat zal uiteindelijk wel moeten als deze gebruikers nog beveiligingsupdates willen blijven ontvangen. Volgens Microsoft zijn er inmiddels zo'n 700 miljoen maandelijks actieve Windows 10-systemen. Daarvan hebben 250 miljoen de April 2018 Update geïnstalleerd. Hoewel de meeste Windows 10-computers de update nog missen, verloopt de uitrol sneller dan bij vorige grote feature-updates het geval was.

Twee keer per jaar brengt Microsoft een grote feature-update voor Windows 10 uit die allerlei nieuwe features en beveiligingsverbeteringen aan het besturingssysteem toevoegt. Deze feature-updates worden 18 maanden vanaf de lancering ondersteund. Daarna moeten gebruikers naar een volgende feature-update upgraden als ze nog beveiligingsupdates willen blijven ontvangen. Volgens Microsoft is een up-to-date computer niet alleen veiliger, maar zorgt de April 2018 Update ook voor een stabieler systeem.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.