Ga naar inhoud

Meeste nieuwe Ubuntu-installaties delen systeemgegevens


Aanbevolen berichten

De meeste Ubuntu-gebruikers die een nieuwe desktop-installatie uitvoeren kiezen ervoor om hun systeemgegevens met de ontwikkelaar te delen, zo meldt Will Cooke, directeur Ubuntu Desktop bij Canonical. In februari werd bekend dat Ubuntu gebruikers tijdens de installatie om data ging vragen.

Tijdens de eerste login na de installatie verschijnt er een pop-up die vraagt of de gebruiker Ubuntu wil verbeteren. Daarin staat dat er systeemgegevens, locatiedata en informatie over geïnstalleerde applicaties worden verstuurd. Standaard staat de optie aangevinkt en gebruikers hebben de optie om het rapport met systeemgegevens eerst in te zien. Cooke meldt in een blogposting dat 67 procent van de gebruikers die de afgelopen maanden een nieuwe desktop-installatie uitvoerden hun diagnostische gegevens heeft gedeeld.

Bij de aankondiging van het plan liet Cooke ook weten dat de verzamelde gegevens openbaar zouden worden gemaakt, waarbij de gebruikers anoniem zullen blijven. Het plan is dat de gegevens tijdens de ontwikkelfase van Ubuntu 18.10 beschikbaar worden gemaakt. Ubuntu heeft echter al een aantal gegevens vrijgegeven, zoals de installatietijd, schijfpartities en globale locaties van Ubuntu-gebruikers. Zo blijkt dat de gemiddelde installatie 18 minuten in beslag neemt en de meeste mensen een schone installatie uitvoeren waarbij hun schijf wordt gewist.

De diagnostische data bestaat uit Ubuntu-versie, netwerkverbinding of niet, soort processor, geheugen, schijfgrootte, schermresolutie, videokaartfabrikant en model, computerfabrikant, locatie, installatieduur, of automatisch inloggen staat ingeschakeld, geselecteerde schijflayout, of er bij de installatie software van derden wordt geïnstalleerd, of het downloaden van updates tijdens de installatie staat aangevinkt en of LivePatch staat ingeschakeld of niet. Met de gegevens wil Ubuntu een duidelijker beeld van gebruikers krijgen.

Image

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.