Ga naar inhoud

FileZilla onder vuur over adware in installatiebundel


Aanbevolen berichten

Het populaire ftp-programma FileZilla is opnieuw onder vuur komen te liggen wegens de aanwezigheid van adware en 'potentieel ongewenste programma's' in de installatiebundel. Eerder deze week wees een lezer van Reddit naar een topic op het forum van FileZilla.

In het topic, dat van december is, stelt een FileZilla-gebruiker vragen over het feit dat verschillende anti-virusprogramma's voor de FileZilla-installatiebundel waarschuwden. Daarop stelt één van de ontwikkelaars dat het om een false positive gaat en FileZilla geen malware bevat. De reactie en uitleg van de ontwikkelaar zorgde echter voor een golf van kritiek op Reddit. Het forumtopic verscheen vervolgens op Hacker News, waar ook veel mensen zich negatief over het ftp-programma uitlieten.

Volgens een nieuwe scan van de FileZilla-installatiebundel beschouwen 9 virusscanners het als verdachte software. Het gaat hier echter om de installatiebundel die via de officiële website wordt aangeboden. Deze installatiebundel biedt tijdens de installatie aanvullende software aan. Het installatieprogramma dat via Sourceforge wordt aangeboden bevat deze bundel niet en wordt door alle anti-viruspakketten op VirusTotal als schoon beschouwd. Sourceforge kwam echter in het verleden ook onder vuur te liggen wegens het bundelen van installatieprogramma's.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.