Ga naar inhoud

IEEE spreekt zich uit tegen backdoors in encryptie


Aanbevolen berichten

Het Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) heeft zich uitgesproken tegen pogingen van overheden om backdoors aan encryptie toe te voegen of versleuteling te verzwakken. Het IEEE noemt zich de grootste professionele organisatie gericht op het vooruithelpen van technologie voor de mensheid.

De afgelopen jaren hebben overheidsinstanties en opsporingsdiensten regelmatig gepleit voor het invoeren van "meestersleutels" of backdoors waarmee encryptie ongedaan is te maken. Volgens het IEEE zorgen dergelijke backdoors ervoor dat kwaadwillenden hier ook misbruik van kunnen maken. Daarnaast zorgt het verzwakken van encryptie er niet voor dat kwaadwillenden geen toegang meer tot sterke encryptie hebben. Ze kunnen opereren vanuit landen die geen backdoors verplichten of maken gebruik van encryptiesoftware die specifiek voor hen is ontwikkeld.

Wanneer bedrijven in bepaalde landen worden verplicht om de encryptie in hun producten te verzwakken zal dit een hindernis zijn in het concurreren met andere bedrijven op de wereldwijde markt. Verder waarschuwt het IEEE dat backdoors in consumentenproducten langdurige negatieve gevolgen voor de privacy, veiligheid en burgervrijheden van burgers zullen hebben.

"Overheden hebben legitieme veiligheidsbelangen. Het IEEE denkt dat het verplichten van het opzettelijk aanbrengen van backdoors, hoe goed ook bedoeld, deze belangen niet dient en zal leiden tot kwetsbaarheden die voor onvoorziene gevolgen zullen zorgen, alsmede voor sommige voorspelbare negatieve gevolgen", aldus de raad van bestuur van de organisatie.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.