Ga naar inhoud

Trezor Wallet doelwit van phishingaanval via dns of bgp


Aanbevolen berichten

Aanvallers zijn er dit weekend in geslaagd om gebruikers van de Trezor Wallet-website een phishingsite voor te schotelen, wat vermoedelijk via dns poisoning of bgp hijacking is gedaan. Dat heeft het ontwikkelteam bekendgemaakt. De Trezor Wallet is een apparaat voor het opslaan van cryptovaluta.

Dit weekend kregen gebruikers bij het bezoeken van de officiële domeinnaam wallet.trezor.io een certificaatwaarschuwing te zien. De website maakte van een ongeldig ssl-certificaat gebruik. Het bleek te gaan om een phishingsite die gebruikers vroeg hun "recovery seed" te herstellen. Daarnaast werden gebruikers gevraagd om hun ordernummer en recovery seed in te voeren. Volgens Trezor Wallet was ook dit een duidelijke waarschuwing dat er iets mis was, aangezien gebruikers wordt geïnstrueerd om nooit hun ordernummer en recovery seed op een computer in te voeren.

Met de gegevens hadden de aanvallers toegang tot opgeslagen cryptovaluta kunnen krijgen. Of en hoeveel slachtoffers er zijn gemaakt laat het ontwikkelteam niet weten. Hoe de aanvallers het voor elkaar kregen om op de officiële domeinnaam een phishingsite te tonen is ook nog onbekend, maar het ontwikkelteam gaat uit van dns poisoning of bgp hijacking. Via beide aanvallen kan een aanvaller de domeinnaam naar een ander ip-adres laten wijzen. Het onderzoek loopt echter nog. De phishingsite is uit de lucht gehaald.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.