Ga naar inhoud

Google en Mozilla verwijderen browserextensie Stylish


Aanbevolen berichten

Google en Mozilla hebben de browserextensie Stylish uit hun stores verwijderd omdat die de browsegeschiedenis van ruim 2 miljoen gebruikers verzamelde en terugstuurde naar de ontwikkelaar. Via Stylish konden gebruikers het uiterlijk en de gebruikersinterface van websites aanpassen.

Vorig jaar januari werd de extensie echter van "bonus-spyware" voorzien die alle websites opslaat die gebruikers bezoeken, aldus onderzoeker Robert Heaton in een analyse van de extensie. Naar aanleiding van zijn onderzoek werden Google en Mozilla gevraagd om de extensie te verwijderen en blokkeren. Volgens Mozilla heeft Stylish de regels geschonden en is het daarom uit de store verwijderd en ook bij gebruikers uitgeschakeld.

Stylish was door zo'n 300.000 Firefox-gebruikers geïnstalleerd. Daarnaast maakten bijna 1,9 miljoen Chrome-gebruikers gebruik van de extensie. Stylish is echter niet meer in de Chrome Web Store te vinden. Google heeft geen verklaring gegeven en het is onduidelijk of die ook bij Chrome-gebruikers is verwijderd. In het verleden heeft Google vaker malafide extensies uit de Web Store verwijderd, maar moesten gebruikers die vervolgens zelf in Chrome verwijderen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.