Ga naar inhoud

Firefox gaat certificaatwaarschuwingen beter uitleggen


Aanbevolen berichten

Firefox gaat gebruikers beter uitleggen waarom ze bij het bezoeken van een website een certificaatwaarschuwing krijgen. Websites die een beveiligde verbinding aanbieden maken hiervoor gebruik van een tls-certificaat. De browser controleert voor het opzetten van de verbinding de geldigheid van het certificaat is. Als er een probleem wordt aangetroffen geeft de browser een waarschuwing.

Certificaatwaarschuwingen kunnen voor verschillende redenen worden gegeven, zoals de tijd van de computer die niet goed staat ingesteld of een verlopen certificaat. Het kan echter ook gaan om een man-in-the-middle-aanval waarbij een aanvaller via een malafide tls-certificaat gegevens van de gebruiker probeert te stelen. Firefox zal nu beter aan gebruikers uitleggen wat het exacte probleem is, wat ze eraan kunnen doen en de gebruiker een optie bieden om de pagina te verlaten. De nieuwe waarschuwing moet in Firefox 63 verschijnen, die voor 23 oktober gepland staat.

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.