Ga naar inhoud

Hostingbedrijf DomainFactory waarschuwt klanten voor datalek


Aanbevolen berichten

Hostingbedrijf DomainFactory heeft klanten gewaarschuwd voor een datalek en adviseert om van allerlei diensten het wachtwoord te wijzigen. Volgens de hostingprovider, die onderdeel van GoDaddy is, heeft de aanvaller mogelijk toegang gehad tot klantnamen, bedrijfsnamen, klantnummers, adresgegevens, e-mailadresssen, telefoonnummers, het DomainFactory-telefoonwachtwoord, geboortedatum en banknaam en rekeningnummer.

Details over hoe de aanvaller toegang wist te krijgen worden niet gegeven, behalve dat de gebruikte aanvalsvector is beveiligd en er aanvullende maatregelen zijn genomen om ongeautoriseerde toegang te voorkomen. DomainFactory stelt dat met gecompromitteerde gegevens identiteits- en bankfraude kan worden gepleegd. Klanten krijgen dan ook het advies hun bankafschriften in de gaten te houden. Daarnaast worden klanten aangeraden om hun klanten-, telefoon-, e-mail-, ftp-, ssh- en database-wachtwoorden te wijzigen. DomainFactory geeft verder aan dat het melding heeft gedaan bij de Duitse beschermingsautoriteit.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.