Ga naar inhoud

Android-malware probeert Windows-computers te besmetten


Aanbevolen berichten

Onderzoekers hebben Android-malware ontdekt die Windows-computers probeert te besmetten. De malware wordt buiten de Google Play Store om verspreid en doet zich voor als WhatsApp of Telegram. Zodra een gebruiker de kwaadaardige app installeert hebben aanvallers volledig controle over het toestel.

Eenmaal actief zal de malware echter ook in de afbeeldingenmap van de telefoon de Windows-malware plaatsen, die vervolgen de naam "DCIM" krijgt. Dit is de naam van de directory waarin de met de telefoon gemaakte foto's worden geplaatst. Een gebruiker die foto's van zijn telefoon naar zijn computer wil kopiëren zal geregeld naar deze map gaan.

Zodra de gebruiker het bestand vanaf zijn Windows-computer opent raakt ook dit systeem met een remote access Trojan besmet. Volgens onderzoekers van Qihoo 360 is het de eerste keer dat Android-malware op deze manier wordt ingezet om computers te besmetten. De malware is vooral in Turkije, Jordanië en Syrië aangetroffen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.