Ga naar inhoud

Google gaat eigen usb-beveiligingssleutel verkopen


Aanbevolen berichten

Google gaat een eigen usb-beveiligingssleutel verkopen waarmee gebruikers hun accounts kunnen beveiligen. Het gaat om de Titan Security Key, een fysieke usb-sleutel die als tweede factor tijdens het inloggen fungeert. Nadat het wachtwoord is ingevoerd wordt de aanwezigheid van de sleutel gecontroleerd.

Volgens Google biedt dit een betere bescherming dan tweefactorauthenticatie via sms. Daarnaast zou het phishing moeten voorkomen. "Een tactiek die criminelen veel gebruiken is het opzetten van phishingsites die moeten doorgaan voor die van Google, om vervolgens om codes voor authenticatie in twee stappen te vragen. Beveiligingssleutels bieden een betere bescherming tegen deze en andere aanvallen doordat ze versleuteling toepassen en alleen werken voor de sites waarvoor ze moeten werken", aldus Google.

"We hebben altijd gezegd dat het gebruik van beveiligingssleutels de sterkste, meest phishingbestendige authenticatiefactor voor belangrijke gebruikers is, met name cloudbeheerders", zegt Jennifer Lin van Google. De internetgigant liet eerder deze week weten dat Google-medewerkers sinds begin vorig jaar verplicht moeten inloggen via een beveiligingssleutels en er sindsdien geen enkel werkaccount is gephisht. De Titan Security Key beschikt over door Google ontwikkelde firmware en werkt naast Google ook voor andere websites, zoals Facebook, Twitter, GitHub en Dropbox. De usb-beveiligingssleutels zijn nu beschikbaar voor Google Cloud-klanten en zullen binnenkort voor iedereen via de Google Store verkrijgbaar zijn.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.