Ga naar inhoud

131 miljoen gestolen e-mailadressen aan Have I Been Pwned toegevoegd


Aanbevolen berichten

Ruim 131 miljoen e-mailadressen die bij het Amerikaanse marketingbedrijf Exactis werden gestolen zijn toegevoegd aan de zoekmachine Have I Been Pwned. Een beveiligingsonderzoeker vond een 2 terabyte grote database van het bedrijf op een publiek toegankelijke server.

De database bevat gegevens van miljoenen Amerikanen, zoals adresgegevens, e-mailadressen, leeftijd, interesses, gewoontes en het geslacht van iemands kinderen, en informatie van miljoenen bedrijven. Wat vooral opviel aan de database was het grote aantal eigenschappen dat per persoon werd bijgehouden. Naast openbare records en algemene contactgegevens ging het bijvoorbeeld ook of iemand rookt, geloofsovertuiging, gezinssamenstelling, opleidingsniveau, inkomen, gesproken talen, ip-adressen, investeringen of iemand huisdieren heeft en allerlei andere zaken.

Een kleine subset van de database met ruim 131 miljoen e-mailadressen is nu met Have I Been Pwned gedeeld. Dit is een zoekmachine van beveiligingsonderzoeker Troy Hunt waarmee gebruikers in meer dan 5 miljard gestolen records kunnen kijken of hun gegevens ooit bij een website zijn gestolen. De toevoegde dataset is het grootste datalek dat dit jaar een Have I Been Pwned is toegevoegd.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.