Ga naar inhoud

Windows 10 gaat juiste moment voorspellen voor herstart na updaten


Aanbevolen berichten

Windows 10 gaat het juiste moment voorspellen voor het herstarten van de computer na de installatie van beveiligingsupdates, zo heeft Microsoft aangekondigd. Op internet zijn tal van klachten te vinden over het herstarten van systemen op het verkeerde moment om het installeren van updates af te ronden.

Iets dat ook Microsoft erkent. "Heb je ooit moeten stoppen met wat je aan het doen was, of op je computer moeten wachten omdat het apparaat op het verkeerde moment werd geüpdatet? We hebben geluisterd", zegt Microsofts Dona Sarkar. De softwaregigant heeft in Windows 10 de herstartlogica aangepast wanneer er updates gepland staan. Dit nieuwe systeem zou adaptiever en proactiever moeten zijn.

Het voorspellingsmodel zou nauwkeurig kunnen voorspellen wat het juiste moment is om de computer te herstarten. Er wordt niet alleen gekeken of het apparaat in gebruik is voordat het systeem wordt herstart, maar ook of de gebruiker niet even van zijn plek is en snel weer zal terugkeren. Op de vraag hoe nauwkeurig dit model is laat Sarkar weten dat het model op interne apparaten is toegepast en de resultaten veelbelovend zijn. De functie is nu aan de nieuwste testversie van Windows 10 toegevoegd. Wanneer een apparaat toch op het verkeerde moment herstart kunnen gebruikers dit aan Microsoft doorgeven.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.