Ga naar inhoud

Computers via IE- en Flash-lekken besmet met cryptominer


Aanbevolen berichten

Onderzoekers van anti-virusbedrijf Trend Micro waarschuwen voor een nieuwe exploitkit die computers via bekende kwetsbaarheden in Adobe Flash Player en Microsoft Internet Explorer met een bootkit en cryptominer infecteert. Het gaat om de Underminer-exploitkit die via advertenties wordt verspreid.

Zodra internetgebruikers met een kwetsbare versie van Internet Explorer of Flash Player de advertenties te zien krijgen wordt de Mellifera-cryptominer en een bootkit geïnstalleerd. De cryptominer zou naar verluidt op meer dan 500.000 computers draaien. De bootkit infecteert de bootsector van het systeem. De Flash-lekken die de exploitkit gebruikt werden in juli 2015 en februari 2018 door Adobe gepatcht. Het IE-lek werd in mei 2016 door Microsoft verholpen. Gebruikers krijgen dan ook het advies om hun systeem en software up-to-date te houden.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.