Ga naar inhoud

Malwarebytes-tool blokkeert advertenties, clickbait en malware


Aanbevolen berichten

Anti-malwarebedrijf Malwarebytes heeft een gratis browser-extensie gelanceerd die advertenties, clickbait, malware, pop-ups en scams blokkeert. De extensie zou gebruikers niet alleen tegen allerlei dreigingen beschermen, ook zorgt het ervoor dat websites sneller worden geladen.

Volgens de malwarebestrijder downloaden populaire websites veel ongewenste content in de achtergrond, waaronder clickbait-artikelen en advertenties. Door die te filteren zouden websites sneller worden geladen. De extensie blokkeert zowel clickbait-content alsmede websites die "dubieus gedrag" vertonen. Verder moet de extensie bescherming bieden tegen malware, phishingsites, browserlockers, helpdeskfraude en 'potentieel ongewenste programma's', zoals toolbars en pop-ups. De extensie bevindt zich nog in de betafase en is beschikbaar voor Chrome en Firefox.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.