Ga naar inhoud

Mozilla gaat blokkeren van Firefox-updates lastiger maken


Aanbevolen berichten

Mozilla gaat in Firefox 63 een maatregel doorvoeren die het lastiger moet maken om updates te blokkeren. Op dit moment biedt Firefox drie opties als het om updates gaat. De eerste optie is dat update automatisch wordt geïnstalleerd. Dan is er nog de optie dat er automatisch op updates wordt gecontroleerd, maar dat de gebruiker bepaalt of ze worden geïnstalleerd. Als laatste kunnen gebruikers ervoor kiezen om nooit op updates te controleren.

Volgens Mozilla is het eenvoudig om deze laatste optie in te stellen en te vergeten, waardoor Firefox geen updates meer ontvangt. "Wanneer deze optie staat ingeschakeld stelt het gebruikers bloot aan ernstige beveiligingsproblemen en het lijkt niet verstandig om deze feature via de instellingen aan te bieden", aldus een Mozilla-medewerker. De browserontwikkelaar heeft dan ook besloten om de optie in Firefox 63 zowel vanuit het menu als about:config te verwijderen. Via about:config kunnen Firefox-gebruikers ook allerlei instellingen veranderen.

De enige mogelijkheid om niet op Firefox-updates te controleren is door gebruik te maken van de Enterprise Policy Engine, zo meldt webontwikkelaar Soeren Hentzschel. Hiervoor moet er een specifiek json-bestand in een submap van de Firefox-directory worden geplaatst. Firefox 63 staat gepland voor 23 oktober van dit jaar. Bij gebruikers die ervoor hebben gekozen om geen updates te ontvangen zal dan de optie worden ingesteld die automatisch op updates controleert, maar de gebruiker de installatie laat bepalen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.