Ga naar inhoud

Google Chrome laat 'beveiligd' niet meer zien bij https-sites


 Delen

Aanbevolen berichten

Om het tienjarig bestaan van Google Chrome te vieren is er een nieuwe versie van de browser verschenen die het woord 'beveiligd' niet meer laat zien bij https-sites, het gebruik van Flash Player lastiger maakt, een verbeterde wachtwoordmanager introduceert en 40 beveiligingslekken verhelpt.

Op 2 september 2008 lanceerde Google de eigen browser die sindsdien de dominante browser is geworden. Volgens StatCounter heeft Chrome op de desktop een marktaandeel van bijna 68 procent. In Nederland zou zo'n 54 procent van desktopgebruikers met Chrome browsen. Gisterenavond verscheen de 69ste versie van Chrome die allerlei nieuwe features en verbeteringen bevat.

Zo kan Chrome 69 nauwkeuriger wachtwoorden, adresgegevens en creditcardnummers invullen. Het gaat om gegevens die in het Google-account van de gebruiker zijn opgeslagen en direct vanuit de Chrome-toolbar toegankelijk zijn. Ook beschikt de browser over een verbeterde wachtwoordmanager die unieke wachtwoorden voor websites en accounts kan genereren. Opgeslagen wachtwoorden zijn bij gebruikers met een Google-account vervolgens beschikbaar op zowel de computer als mobiele apparaten.

Verder laat Chrome 69 bij websites met een beveiligde verbinding het woord "beveiligd" niet meer zien. Alleen het slot-icoon geeft weer dat er van een beveiligde verbinding gebruik wordt gemaakt. Uiteindelijk zal ook het slot-icoon verdwijnen. Google besloot in juli om bij alle http-sites de melding "niet beveiligd" weer te geven. De internetgigant wil dat https-sites straks de norm zijn en dat gebruikers alleen bij http-sites nog een melding te zien krijgen.

Ook zijn er in de browser maatregelen genomen om het gebruik van Adobe Flash Player lastiger te maken. Voorheen konden gebruikers websites whitelisten die toegang tot de in Chrome ingebouwde Flash Player wilden krijgen. Dat is nu veranderd. Gebruikers moeten elke keer dat een website Flash-content wil inschakelen dit apart toestaan, ongeacht of ze dit bij eerdere sessies ook hebben gedaan.

Google heeft daarnaast 40 beveiligingslekken in de browser verholpen waardoor een aanvaller in het ergste geval data van andere websites had kunnen stelen of aanpassen. Updaten naar Chrome 69.0.3497.81 zal op de meeste systemen automatisch gebeuren. Voor Android-gebruikers is Chrome 69.0.3497.76 beschikbaar gemaakt.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...