Ga naar inhoud

Firefox 62 maakt trackingbescherming beter vindbaar


 Delen

Aanbevolen berichten

Mozilla heeft vandaag een nieuwe versie van Firefox gelanceerd die onder andere de bescherming tegen trackers beter vindbaar maakt. Firefox biedt gebruikers al enige tijd de optie om trackers te blokkeren, maar dit moet via het instellingenmenu worden ingesteld.

In Firefox 62 is dit veranderd en wordt de optie om trackingbescherming in te schakelen meteen getoond als gebruikers het "hamburgermenu" openen. Dat is het menu dat via de drie strepen naast de adresbalk zichtbaar is. Zodra dit menu wordt geopend zien gebruikers de optie en kunnen die eenvoudig in- en uitschakelen. Mozilla maakte afgelopen donderdag bekend dat het in de toekomst trackers standaard gaat blokkeren, maar dat is nu nog niet het geval.

Met de lancering van Firefox 63 in oktober zal Firefox alle door Symantec uitgegeven tls-certificaten niet meer vertrouwen. Bij het bezoeken van een website met een Symantec-certificaat zullen gebruikers dan een certificaatwaarschuwing te zien krijgen. In voorbereiding op deze maatregel beschikt Firefox 62 over een optie om het vertrouwen in alle Symantec-certificaten nu al op te zeggen. Dit kan door about:config in de adresbalk in te voeren en vervolgens de instelling "security.pki.distrust_ca_policy" op 2 te zetten.

Een andere beveiligingsmaatregel betreft het laden van Adobe Flash-applets op macOS. Dat vindt voortaan op een veiligere manier plaats via "process sandboxing". Meestal verhelpt Mozilla bij het lanceren van een nieuwe versie ook allerlei beveiligingslekken. Op het moment van schrijven waren er echter nog geen beveiligingsbulletins van Firefox 62 beschikbaar. Updaten naar Firefox 62 kan via de automatische updatefunctie of Mozilla.org.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...