Ga naar inhoud

Privacy-OS Tails integreert encryptiesoftware VeraCrypt


 Delen

Aanbevolen berichten

Er is een nieuwe versie van het op privacy gerichte besturingssysteem Tails verschenen die voor het eerst de encryptiesoftware VeraCrypt integreert. VeraCrypt is een programma voor het versleutelen van systemen en bestanden.

Tails heeft nu ondersteuning voor VeraCrypt in het besturingssysteem ingebouwd, zodat gebruikers eenvoudig hun met VeraCrypt versleutelde schijven en containers kunnen ontsleutelen. Het ontwikkelteam van Tails liet recentelijk nog weten dat het ook mogelijk zou zijn om met TrueCrypt versleutelde schijven en containers te ontgrendelen, maar daar wordt in de release notes van Tails 3.9 geen melding van gemaakt. TrueCrypt was een zeer populair encryptieprogramma totdat de ondersteuning in 2014 werd gestopt. VeraCrypt is op TrueCrypt gebaseerd.

Verder biedt Tails 3.9 de mogelijkheid om automatisch aanvullende software te installeren als het besturingssysteem wordt gestart. Het gaat dan om aanvullende Debian packages van Tails, zoals bijvoorbeeld de populaire mediaspeler VLC Media Player. Het ontwikkelteam laat weten dat de via Tails aangeboden packages zorgvuldig op veiligheid zijn getest. Wel worden gebruikers gewaarschuwd dat het installeren van aanvullende software de veiligheid van Tails kan ondermijnen.

Tails staat voor The Amnesic Incognito Live System en is een volledig op Linux-gebaseerd besturingssysteem dat allerlei tools bevat om anoniem mee te internetten. Het is vanaf een dvd of usb-stick te gebruiken en wordt door verschillende burgerrechtenbewegingen, privacy-experts en klokkenluider Edward Snowden aangeraden. Dagelijks maken zo'n 22.000 mensen gebruik van Tails.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...