Ga naar inhoud

Microsoft verlengt support Windows 10 Enterprise-updates


 Delen

Aanbevolen berichten

Microsoft gaat de support van bepaalde feature-updates voor Windows 10 Enterprise en Windows 10 Education verlengen van 18 maanden naar 30 maanden. Dit moet bedrijven, organisaties en onderwijsinstellingen meer tijd geven om een nieuwe feature-update te testen.

Twee keer per jaar, in maart en september, brengt Microsoft zogeheten feature-updates uit. Het gaat dan bijvoorbeeld om de Creators Update of de Anniversary Update die allerlei nieuwe features toevoegen. Een Windows 10-systeem met bijvoorbeeld de Creators Update wordt normaliter 18 maanden door Microsoft ondersteund. Gebruikers die na deze periode nog beveiligingsupdates willen ontvangen moeten een nieuwere feature-update installeren. Voor Windows 10 Enterprise en Windows 10 Education komt Microsoft nu met een aangepast schema voor zowel eerder verschenen als toekomstige feature-updates.

De Anniversary Update, Creators Update, Fall Creators Update en April 2018 Update en alle toekomstige feature-updates die in september verschijnen zullen voortaan 30 maanden worden ondersteund. Toekomstige features die in maart verschijnen zullen echter de gebruikelijke 18 maanden op ondersteuning kunnen rekenen. "Dit geeft klanten met een langere uitrolfase de tijd die ze nodig hebben om te plannen, testen en uit te rollen", aldus Microsofts Jared Spataro. Voor gebruikers van Windows 10 Home en Windows 10 Pro verandert er niets en blijft de supportperiode gewoon 18 maanden.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...