Ga naar inhoud

Firefox Focus krijgt eigen engine voor privacyfeatures


 Delen

Aanbevolen berichten

Mozilla gaat de op privacy gerichte mobiele browser Firefox Focus van een eigen engine voorzien. De maatregel moet het mogelijk maken om allerlei nieuwe privacyfeatures in de browser door te voeren. Firefox Focus blokkeert standaard advertenties en trackers en maakt het mogelijk om met een druk op de knop alle gegevens van de browsesessie te wissen.

Op dit moment maakt Focus gebruik van de in Android ingebouwde WebView. Via dit onderdeel is het mogelijk voor apps om websites weer te geven. Hoewel WebView op de Chromium-browser is gebaseerd, is het niet bedoeld als basis voor browsers. Zo ondersteunt het slechts een subset van internetstandaarden. Mozilla wil allerlei nieuwe privacyfeatures aan Firefox Focus toevoegen, zoals het effectiever blokkeren van trackers en cryptominers en het tegengaan van fingerprinting.

Dit is in WebView niet mogelijk, waarop er nu is besloten om GeckoView te gebruiken. Gecko is de render-engine van Firefox die ook de basis van GeckoView vormt. Volgens Mozilla zorgt GeckoView ervoor dat Firefox Focus websites 20 procent sneller kan laden dan de normale Androidversie van Firefox. De eerste versie van Firefox Focus voor Android met de nieuwe GeckoView-engine zal in de komende weken verschijnen, zo heeft Mozilla aangekondigd.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...