Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Vriendelijk verzoek: whitelist www.pc-helpforum.be in je adblocker.

Beste bezoeker. Je ziet deze tekst omdat een adblocker, plugin of andere software onze advertenties blokkeert. PC Helpforum helpt jaarlijks gratis duizenden mensen met computerproblemen. Deze website en server kunnen we enkel onderhouden dankzij de inkomsten uit advertenties. Vandaar een vriendelijk verzoek: whitelist onze site zodat we jullie gratis verder kunnen helpen. Klik hier om te lezen waarom en hoe je kunt whitelisten.Captain Kirk

Firefox Focus krijgt eigen engine voor privacyfeatures

  Aanbevolen berichten

  Mozilla gaat de op privacy gerichte mobiele browser Firefox Focus van een eigen engine voorzien. De maatregel moet het mogelijk maken om allerlei nieuwe privacyfeatures in de browser door te voeren. Firefox Focus blokkeert standaard advertenties en trackers en maakt het mogelijk om met een druk op de knop alle gegevens van de browsesessie te wissen.

  Op dit moment maakt Focus gebruik van de in Android ingebouwde WebView. Via dit onderdeel is het mogelijk voor apps om websites weer te geven. Hoewel WebView op de Chromium-browser is gebaseerd, is het niet bedoeld als basis voor browsers. Zo ondersteunt het slechts een subset van internetstandaarden. Mozilla wil allerlei nieuwe privacyfeatures aan Firefox Focus toevoegen, zoals het effectiever blokkeren van trackers en cryptominers en het tegengaan van fingerprinting.

  Dit is in WebView niet mogelijk, waarop er nu is besloten om GeckoView te gebruiken. Gecko is de render-engine van Firefox die ook de basis van GeckoView vormt. Volgens Mozilla zorgt GeckoView ervoor dat Firefox Focus websites 20 procent sneller kan laden dan de normale Androidversie van Firefox. De eerste versie van Firefox Focus voor Android met de nieuwe GeckoView-engine zal in de komende weken verschijnen, zo heeft Mozilla aangekondigd.

   

   

  bron: security.nl

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites


  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×

  Belangrijke informatie

  We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.