Ga naar inhoud

Chrome gaat online inloggen via vingerafdruk ondersteunen


Aanbevolen berichten

Volgende maand verschijnt er een nieuwe versie van Google Chrome die verschillende features introduceert, waaronder het inloggen op websites via een vingerafdruklezer, support van TLS 1.3 en Web Bluetooth op Windows 10. Web Authentication biedt een manier om zonder wachtwoord op websites in te loggen, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een usb-beveiligingssleutel of smartphone.

De optie werd eerder al ingeschakeld in de desktopversie van Chrome 67, maar zal met de lancering van Chrome 70 ook standaard worden ingeschakeld voor de Android-versie. Ook zal deze versie standaard Touch ID van macOS en de vingerafdruklezer van Android via Web Authentication ondersteunen. Zo kunnen gebruikers via de vingerafdruklezer van hun apparaat op websites inloggen.

Verder zal de nieuwe Chrome-versie TLS 1.3 ondersteunen, een nieuwe versie van het TLS-protocol dat websites voor het opzetten van een beveiligde verbinding gebruiken. Deze nieuwe versie verbetert de veiligheid doordat een aantal overbodige en onveilige cryptografische algoritmen zijn verwijderd en zet verbindingen sneller op. Ook versleutelt TLS 1.3 een groter deel van de handshake die bij het opzetten van een beveiligde verbinding plaatsvindt.

Met Chrome 70 zal Web Bluetooth ook beschikbaar worden voor gebruikers van Windows 10. Via Web Bluetooth kunnen websites communiceren met bluetooth-apparaten die bij de gebruiker thuis staan. Sinds Chrome 56 is deze optie al beschikbaar voor Android, ChromeOS en macOS. Gebruikers van oudere Windows-versies en Linux moeten nog wachten voordat de optie standaard beschikbaar zal zijn, maar kunnen die wel zelf inschakelen. Chrome 70 verschijnt in de week van 16 oktober.

Image

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.