Ga naar inhoud

AdGuard reset wachtwoord van alle gebruikers na aanval


Aanbevolen berichten

Adblocker AdGuard heeft van alle gebruikers het wachtwoord gereset nadat het doelwit van een aanval is geworden. De aanvallers probeerden met inloggegevens die bij andere websites zijn gestolen op accounts van AdGuard-gebruikers in te loggen, zo laat het bedrijf op de eigen website weten.

Bij "sommige" accounts lukte dit ook omdat deze gebruikers hun wachtwoord hadden hergebruikt. AdGuard zegt dat het niet weet op welke accounts de aanvallers hebben ingelogd, aangezien alle wachtwoorden in de AdGuard-database versleuteld zijn. Daardoor kan het bedrijf naar eigen zeggen niet controleren of wachtwoorden van gebruikers in gelekte databases van andere websites voorkomen.

Uit voorzorg is nu besloten om van alle gebruikers het wachtwoord te resetten. Verder is AdGuard van plan om tweefactorauthenticatie te introduceren. De adblocker is op verschillende platformen beschikbaar. De Chrome-versie heeft meer dan 5 miljoen gebruikers en de Android-versie is meer dan 1 miljoen keer geïnstalleerd.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.