Ga naar inhoud

Twitter-bug maakte privéberichten toegankelijk voor derde partijen


Aanbevolen berichten

Een bug in Twitter heeft ervoor gezorgd dat externe ontwikkelaars mogelijk toegang tot de privéberichten van gebruikers hebben gekregen, zo heeft de microbloggingdienst zelf bekendgemaakt. De bug zat in een programmeerinterface (API) die door externe ontwikkelaars wordt gebruikt voor het ontwikkelen van communicatietools voor bedrijven.

Bedrijven kunnen via deze tools met hun klanten op Twitter communiceren. De bug zorgde ervoor dat privéberichten van gebruikers onbedoeld naar een andere ontwikkelaar werden gestuurd. Twitter stelt dat de bug zich alleen in bepaalde gevallen voordeed en van mei 2017 tot 10 september 2018 op het platform aanwezig was.

De microbloggingdienst heeft 335 miljoen gebruikers. Minder dan 1 procent is door de bug getroffen. Alle gedupeerde gebruikers zullen door Twitter worden gewaarschuwd via een melding in de app en op Twitter.com. Verder zegt Twitter dat het met externe ontwikkelaars samenwerkt om ervoor te zorgen dat ze onterecht verkregen data verwijderen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.