Ga naar inhoud

Browser-extensie uBlock Origin krijgt JavaScript-knop


Aanbevolen berichten

De populaire opensource-browserextensie uBlock Origin is van een nieuwe feature voorzien waarmee gebruikers alle JavaScript op een website met één knop aan en uit kunnen zetten. UBlock Origin blokkeert advertenties, trackers en domeinen die malware verspreiden.

Veel websites maken gebruik van JavaScript voor het laden van advertenties en trackers. Ook voor de verspreiding van malware op gehackte websites wordt geregeld JavaScript gebruikt. De nu geïntroduceerde "JavaScript master switch" laat gebruikers eenvoudig JavaScript in- en uitschakelen en heeft voorrang boven de filterregels die zijn ingesteld.

UBlock Origin is de op één na populairste Firefox-extensie met 4,7 miljoen gebruikers. Daarnaast hebben meer dan 10 miljoen Chrome-gebruikers de extensie geïnstalleerd. De JavaScript-knop is aanwezig in versie 1.17.0.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.