Ga naar inhoud

Google-zusterbedrijf lanceert zakelijke versie van VirusTotal


 Delen

Aanbevolen berichten

Google-zusterbedrijf Chronicle heeft een zakelijke versie van VirusTotal gelanceerd. Via VirusTotal kunnen gebruikers verdachte bestanden door de engines van zo'n 60 verschillende anti-virusprogramma's laten scannen. Vervolgens wordt er allerlei informatie over het bestand weergegeven.

VirusTotal Enterprise biedt naast de standaardfunctionaliteit van VirusTotal ook allerlei aanvullende features. Zo kunnen gebruikers naar bepaalde malware-exemplaren zoeken, relaties tussen malaware analyseren en private verbanden weergeven. Normaliter geeft VirusTotal een overzicht weer van verbanden tussen malware en domeinen en zijn die voor iedereen zichtbaar.

De private versie hiervan genaamd "Private Graph" laat gebruikers hun eigen interne infrastructuur weergeven en houdt deze informatie privé, aldus Chronicle. Dit is het securitybedrijf dat eerder dit jaar door Alphabet, het moederbedrijf van Google, werd gelanceerd. VirusTotal Enterprise is een nieuwe dienst die door Chronicle wordt aangeboden. De Private Graph kan bijvoorbeeld worden gebruikt bij onderzoek naar interne beveiligingsincidenten.

Verder zou het via VirusTotal Enterprise mogelijk zijn om honderd keer sneller te zoeken en wordt er ook nauwkeuriger gezocht. Tevens is de malware-analyse uitgebreid en worden er meer details weergegeven, zoals embedded domeinen, ip-adressen en andere zaken.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.