Ga naar inhoud

Windows Defender wederom "top product" in anti-virustest


 Delen

Aanbevolen berichten

De in Windows 10 ingebouwde virusscanner Windows Defender is weer uitgeroepen tot "top product" in een nieuwe anti-virustest van het Duitse testlab AV-Test. De anti-viruspakketten werden beoordeeld op de detectie van malware, prestaties en bruikbaarheid.

Voor de drie onderdelen konden de pakketten bij elkaar 18 punten verdienen. Bij de detectie van malware werd gekeken naar 275 "zero-day" malware-exemplaren en bijna 20.000 malware-exemplaren die in de laatste vier weken voor de test werden ontdekt. Voor de detectie van de zero-day malware, wat in de definitie van AV-Test onbekende, nieuwe malware is, werd er een gemiddelde score van 100 procent gehaald. Ook de test met de 20.000 exemplaren leverde een gemiddelde detectiescore van 100 procent op.

Zestien virusscanners weten op dit onderdeel de maximale 6 punten te halen, gevolgd door twee scanners met respectievelijk 5,5 en 5 punten. Deze virusscanners weten geen 100 procent score neer te zetten. De in Windows 10 ingebouwde gratis virusscanner Windows Defender detecteert in beide tests wel 100 procent van de malware en scoort de maximale 6 punten.

Bij het tweede onderdeel, de prestaties, werd naar zaken als het bezoeken van websites, downloaden van bestanden, installeren en draaien van software en het kopiëren van bestanden gekeken en welke invloed de pakketten hierop hadden. Acht pakketten halen de maximale 6 punten. Windows Defender komt op 5,5 punten uit. K7 en PC Pitstop eindigen met elk 4,5 punten onderaan.

Als laatste onderdeel, de bruikbaarheid, kwamen de 'false positives' aan bod. In deze gevallen beschouwt de virusscanner schone software als malware of schone websites als besmet. Iets wat als het bijvoorbeeld om systeembestanden gaat vervelende gevolgen kan hebben. Acht pakketten halen op dit onderdeel de maximale 6 punten, waaronder Windows Defender. PC Pitstop eindigt met 2,5 punten onderaan.

Uiteindelijk weten Avira, Bitdefender Kaspersky Lab, McAfee en Vipre de maximale 18 punten te scoren, gevolgd door zes pakketten, waaronder Windows Defender, met 17,5 punten. AV-Test beoordeelt anti-viruspakketten met 17,5 punten of meer als 'Top product'. De laatste plek is voor PC Pitstop met 12,5 punten. Bij de vorige test van AV-Test wist Windows Defender voor het eerst als 'top product' uit de bus te komen.

 

Image

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...