Ga naar inhoud

Toegangstokens van bijna 50 miljoen Facebookgebruikers gestolen


Aanbevolen berichten

Door een aanval op Facebook zijn bijna 50 miljoen gebruikers getroffen, zo heeft de sociale netwerksite vandaag bekendgemaakt. De aanvallers maakten misbruik van een kwetsbaarheid in de "weergeven als" feature, waarmee gebruikers kunnen zien hoe hun profiel er voor iemand anders uitziet.

Via het beveiligingslek, dat door drie verschillende bugs werd veroorzaakt, wisten de aanvallers zogeheten toegangstokens te stelen, waarmee ze de accounts van gebruikers hadden kunnen overnemen. Via een toegangstoken blijven gebruikers op Facebook ingelogd, zonder dat ze elke keer bij het gebruik van de app opnieuw moeten inloggen.

Naar aanleiding van de aanval heeft Facebook van de bijna 50 miljoen getroffen gebruikers de toegangstokens gereset. Ook is dit uit voorzorg bij 40 miljoen andere accounts gedaan omdat de "weergeven als" feature ook bij hen is toegepast. Daardoor moeten zo'n 90 miljoen mensen opnieuw op Facebook inloggen of op de apps die van Facebook Login gebruikmaken. Zodra deze gebruikers opnieuw zijn ingelogd krijgen ze een melding van Facebook te zien waarin het incident wordt gemeld.

De sociale netwerksite heeft verder besloten om de "weergeven als" feature gedurende een onderzoek tijdelijk uit te schakelen. Facebook stelt dat het onderzoek net begonnen is en het nog niet is vastgesteld of de aanvallers misbruik van de accounts hebben gemaakt of dat er toegang tot andere informatie is verkregen. Mochten er meer accounts getroffen zijn dan zullen ook van deze accounts de tokens worden gereset.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.