Ga naar inhoud

Belangrijke beveiligingsupdate voor Firefox en Tor Browser


Aanbevolen berichten

Er is een belangrijke beveiligingsupdate voor Firefox en Tor Browser verschenen die twee ernstige kwetsbaarheden verhelpt waardoor een aanvaller in het ergste geval code op het systeem had kunnen uitvoeren. Alleen het bezoeken van een gehackte of kwaadaardige website zou hiervoor voldoende zijn geweest.

Mozilla stelt dat een aanvaller via ernstige beveiligingslekken code kan uitvoeren en software kan installeren zonder interactie van de gebruiker op het bezoeken van een website na. Via de nu verholpen kwetsbaarheden zou het uitvoeren van willekeurige code in een gesandboxt contentproces mogelijk zijn geweest, aldus de omschrijving. Mozilla heeft de kwetsbaarheden verholpen in Firefox 62.0.3 en Firefox ESR 60.2.2.

Aangezien Tor Browser op Firefox is gebaseerd is ook hiervan een nieuwe versie verschenen, namelijk Tor Browser 8.0.2. Updaten kan via de automatische updatefunctie of via de websites van Mozilla of het Tor Project.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.