Ga naar inhoud

Avast gaat cryptominers als tool of malware classificeren


Aanbevolen berichten

De anti-virussoftware van Avast gaat cryptominers voortaan als tool of malware classificeren, afhankelijk van het gedrag van het programma. Volgens de virusbestrijder is cryptomining zo ongeremd aan het groeien dat het de richtlijnen heeft aangepast hoe cryptominers worden beoordeeld.

Cryptominers gebruiken de rekenkracht van de computer om cryptovaluta te delven. Het kan zijn dat gebruikers hiervoor hun systeem willen gebruiken, maar het komt ook voor dat cybercriminelen besmette systemen hiervoor inzetten, zonder dat de legitieme eigenaar dit weet. Voortaan zullen de virusscanners van Avast een cryptominer als malware of tool bestempelen, afhankelijk van het gedrag.

Zo moeten cryptominers duidelijk toestemming aan gebruikers vragen en over accepteren of weigeren knoppen beschikken. Verder kan het cryptominen na de installatie pas beginnen als de gebruiker hier toestemming voor heeft gegeven. Ook moeten gebruikers opnieuw hun toestemming geven als de gebruiksvoorwaarden van de cryptominer veranderen. Het gaat zowel om cryptominers die op een systeem worden geïnstalleerd, als cryptominers die in de browser van een computer draaien.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.