Ga naar inhoud

Microsoft verklaart probleem met Windows 10 oktober-update


Aanbevolen berichten

Vorige week werd de Windows 10 October 2018 Update door Microsoft gelanceerd en vervolgens wegens problemen teruggetrokken. Sommige gebruikers lieten namelijk weten dat ze na de installatie van de Windows 10 October 2018 Update (versie 1809) allerlei bestanden kwijt waren.

Microsoft laat nu weten dat het de problemen in de update heeft gevonden en verholpen. Het probleem deed zich voor op systemen waar Known Folder Redirection (KFR) eerder was ingeschakeld. Deze feature laat gebruikers een map als C:\Users\username\documents naar D:\Documents wijzen, bijvoorbeeld als er geen ruimte meer op de C-schijf is.

Na de lancering van de April 2018 Update stelden sommige gebruikers dat ze na het gebruik van deze feature een lege kopie van de originele map hadden. Daarop kwam Microsoft met een feature om lege dubbele mappen te verwijderen. Deze aanpassing in combinatie met een andere verandering zorgde ervoor dat de originele "oude" map en inhoud bij de installatie van de oktober-update werden verwijderd, waardoor alleen de nieuwe "actieve" map overbleef. Microsoft heeft hiervoor nu een oplossing ontwikkeld.

Een nieuwe versie van de Windows 10 October 2018 Update wordt nu onder Windows Insiders uitgerold. Het gaat hier om gebruikers die zich hebben aangemeld om vroege versies van nieuwe Windows-versies en -updates te ontvangen en fungeren eigenlijk als testers. Afhankelijk van hun feedback zal de update breder worden uitgerold. Verder laat Microsoft weten dat getroffen gebruikers de helpdesk van de softwaregigant kunnen bellen en er geprobeerd zal worden om verloren bestanden te herstellen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.