Ga naar inhoud

Mozilla lanceert nieuwe versie privacyvriendelijk IoT-platform


Aanbevolen berichten

Mozilla heeft een nieuwe versie van het eigen Internet of Things-platform gelanceerd dat de privacy van gebruikers voorop stelt. De Things Gateway, zoals Mozilla de eigen oplossing noemt, laat gebruikers de apparaten in hun huis via het web bedienen en is daarbij gericht op veiligheid, privacy en interoperabiliteit.

Een probleem met huidige IoT-systemen is dat ze een maandelijkse bijdrage vereisen en privégegevens naar een gecentraliseerde clouddienst versturen, aldus Mozillas Ben Francis. De Things Gateway werkt zonder "tussenpersoon" en laat gebruikers direct via het web hun huis monitoren. Daarbij blijven de gegevens van de gebruiker standaard in zijn woning.

De nieuwste versie 0.6 voegt ondersteuning toe van verschillende deursensoren, bewegingssensoren en aan te passen push notificaties. Verder worden drukknoppen ondersteund en meer Apple HomeKit-apparaten en zijn de foutrapportages verbeterd. Things Gateway 0.6 is te downloaden via de website van Mozilla.

Image

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.