Ga naar inhoud

Populaire CMS’en nemen nog altijd genoegen met oude PHP-versies


Aanbevolen berichten

Van de drie grootste contentmanagementsystemen, te weten WordPress, Joomla en Drupal, motiveert alleen Drupal haar gebruikers over te stappen op de nieuwste versie van PHP. Deze situatie levert na 1 januari 2019 mogelijk de nodige beveiligingsproblemen op.

Drupal heeft aangekondigd dat het vanaf 6 maart 2019 alleen nog draait op computers waarop PHP 7.0 of hoger wordt gebruikt. Momenteel werkt Drupal ook nog met PHP 5.5.9. Joomla vereist minimaal PHP 5.3 en WordPress neemt momenteel ook nog genoegen met PHP 5.2.4.

Met ingang van 1 januari 2019 vervalt de ondersteuning van PHP 5.6 en oudere versies, wat betekent dat eventuele nieuwe kwetsbaarheden niet meer worden gedicht.

Volgens berekeningen van W3Techs maakt bijna 79% van alle internetsites gebruik van PHP. Ongeveer zes op de tien sites gebruiken een verouderde PHP-versie,wat betekent dat vanaf volgend jaar ongeveer 62 procent van alle internetsites geen beveiligingsupdates meer ontvangt waardoor honderden miljoenen websites, zo niet meer, aan serieuze beveiligingsrisico's worden blootgesteld, aldus ZDnet.

De aanhoudende populariteit van PHP-versie 5.6 was vorig jaar al aanleiding om de ondersteuning te verlengen tot en met 31 december 2018.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.