Ga naar inhoud

Windows 10 gaat telemetriegegevens voor troubleshooting gebruiken


Aanbevolen berichten

Windows 10 gaat telemetriegegevens gebruiken om gebruikers te helpen die tegen problemen aanlopen, zo heeft Microsoft bekendgemaakt. Wanneer gebruikers op dit moment tegen een probleem met hun computer aanlopen moet de gebruiker zelf de juiste troubleshooter vinden, een tool om het probleem te verhelpen. Deze troubleshooter moet vervolgens handmatig worden uitgevoerd.

In toekomstige Windows 10-versies kunnen gebruikers hun problemen automatisch laten oplossen. Deze verbeterde troubleshooter maakt gebruik van de telemetriegegevens van het systeem. Welke specifieke telemetriegegevens laat Microsoft niet weten. Aan de hand van deze data stelt Microsoft het probleem vast en komt het met een op maakt gemaakte oplossing voor de gebruiker die automatisch wordt toegepast.

De optie voor de nieuwe troubleshooter is nu aan de nieuwste testversie van Windows 10 toegevoegd, maar is nog niet te gebruiken. Microsoft zegt dat de optie in ontwikkeling is en in toekomstige testversies zal worden ingeschakeld. Wanneer de optie in de definitieve versie van Windows 10 verschijnt is nog niet bekend.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.