Ga naar inhoud

EU wil cyberaanvallen sneller en harder aanpakken


Aanbevolen berichten

De leiders van acht Europese landen, waaronder Nederland, willen dat cyberaanvallen, zoals de recente poging om het wifi-netwerk van de OPCW te hacken, sneller worden vervolgd. De EU-leiders hebben donderdag tijdens een bijeenkomst in Brussel de aanval op de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) in Den Haag veroordeeld.

Hackers moeten sneller gepakt worden omdat een gebrek aan actie de indruk zou kunnen wekken dat cyberaanvallen onbestraft blijven. "Dergelijke bedreigingen en aanvallen (zoals in Den Haag, red.) versterken onze gezamenlijke wil om de interne veiligheid van de EU verder te verbeteren en ons vermogen en onze mogelijkheden om vijandige activiteiten van buitenlandse inlichtingennetwerken en andere kwaadwillenden op ons grondgebied en online te detecteren, te voorkomen, te verstoren en erop te reageren", zo staat in een verslag van de Europese Raad.

Het voorstel om harder op te treden tegen cyberaanvallen, komt van Groot-Brittannië. Nederland steunt het voorstel, evenals Litouwen, Estland, Letland, Denemarken, Finland en Roemenië.

In december van dit jaar zal een actieplan worden gepresenteerd zodat de EU gecoördineerd kan reageren op cyberaanvallen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.