Ga naar inhoud

Mozilla start test met betaalde vpn-dienst ProtonVPN


Aanbevolen berichten

Mozilla zal vandaag een test starten waarbij bepaalde Amerikaanse Firefox-gebruikers in bepaalde gevallen een aanbeveling voor de vpn-dienst van ProtonVPN te zien krijgen. Een virtual private network (vpn) zorgt ervoor dat het verkeer van gebruikers via een beveiligde tunnel loopt.

Daardoor kunnen bijvoorbeeld internetproviders niet zien welke websites hun abonnees bezoeken en is het mogelijk om bepaalde websites die in een land worden geblokkeerd toch te bezoeken. Ook biedt een vpn bescherming op een openbaar wifi-netwerk. De Opera-browser beschikt over een ingebouwde vpn-optie. In plaats van zelf een vpn-dienst op te zetten heeft Mozilla ervoor gekozen om met ProtonVPN samen te werken.

Het Zwitserse ProtonVPN biedt zowel gratis als betaalde vpn-diensten. Firefox-gebruikers krijgen echter een aanbeveling voor de betaalde versie van 10 dollar per maand te zien. Volgens webontwikkelaar Soeren Hentzschel, die de vpn-test ontdekte, zal Mozilla een deel van dit bedrag ontvangen. Verdere details zijn nog onbekend, aangezien Mozilla zelf nog niets over het vpn-plan bekend heeft gemaakt.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...