Ga naar inhoud

Britse overheid laat 152.000 phishingsites offline halen


Aanbevolen berichten

Het National Cyber Security Centre (NCSC) van de Britse overheid heeft de afgelopen 12 maanden ruim 152.000 phishingsites offline laten halen, zo laat de organisatie in het jaaroverzicht van 2018 weten (pdf). Het Britse NCSC bestaat inmiddels twee jaar, maar in het vorige jaaroverzicht werd geen melding gemaakt van uit de lucht gehaalde phishingsites.

Van de ruim 152.000 phishingsites die het afgelopen jaar offline werden gehaald, werden er ruim 138.000 in Groot-Brittannië gehost. De overige 14.000 phishingsites bevonden zich in de rest van de wereld. De tijd dat phishingsites die zich als de Britse overheid voordeden online staan, nam af van gemiddeld 42 uur naar 10 uur. Gedurende de afgelopen periode is het aantal phishingsites wel afgenomen, wat volgens het NCSC suggereert dat criminelen zich minder vaak voordoen als Britse overheidsinstanties en minder phishingsites in Groot-Brittannië hosten.

Verder heeft het NCSC vorig jaar met securitybedrijf Netcraft samengewerkt om phishingsites offline te laten halen en werden e-mailproviders gewaarschuwd die werden gebruikt voor het versturen van besmette e-mails die van de Britse overheid afkomstig leken.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.