Ga naar inhoud

Mozilla gaat donaties aan Tor Project verdubbelen


Aanbevolen berichten

Het Tor Project is vandaag de jaarlijkse donatiecampagne gestart en laat weten dat Mozilla elke donatie zal verdubbelen. Dagelijks maken miljoenen mensen gebruik van het Tor-netwerk om hun privacy en anonimiteit te beschermen. Het afgelopen jaar groeide het aantal medewerkers van het Tor Project, alsmede het aantal gebruikers en Tor-servers. De druk op internetvrijheid is echter ook toegenomen.

"Landen zoals Egypte en Venezuela hebben de vrijheid van meningsuiting en toegang tot het open web beperkt, bedrijven zoals Google en Amazon gaan verkeerd om met de gegevens van mensen en bevorderen de surveillance-economie, en sommige landen sluiten zelfs het gehele internet af om mogelijke oppositie de mond te snoeren", zegt Sarah Stevenson van het Tor Project.

Om te kunnen overleven is het Tor Project mede afhankelijk van donaties. Stevenson roept gebruikers dan ook op om te doneren zodat de organisatie zich kan blijven inzetten voor internetvrijheid. De donaties van gebruikers zullen ook worden gebruikt om de schaalbaarheid en capaciteit van het Tor-netwerk te vergroten, oplossingen voor internetcensuur te ontwerpen en de Tor Browser voor Android verder te ontwikkelen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...