Ga naar inhoud

20 procent gebruikers klikt meteen op malafide link


Aanbevolen berichten

Twintig procent van de Office 365-gebruikers die een e-mail met malafide link ontvangt opent deze link binnen de eerste 5 minuten, zo stelt Microsoft aan de hand van eigen onderzoek. Het onderzoek, waarbij miljarden e-mails werden geanalyseerd, vond plaats van januari tot en met september van dit jaar.

Volgens onderzoekers van Microsoft hebben aanvallers het versturen van malware verruild voor gerichte phishingcampagnes. Zo werden er tijdens de onderzoeksperiode 300.000 phishingcampagnes geanalyseerd. Ook werden er 8 miljoen gevallen van ceo-fraude waargenomen. Niet alleen de schaal neemt toe, ook de snelheid waarmee gebruikers op malafide links klikken.

Zo liet de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) weten dat de schade door fraude met internetbankieren in de eerste helft van dit jaar meer dan is verdubbeld. Dit is met name aan phishing te danken. Microsoft stelt dat het afgelopen maanden maatregelen heeft genomen om de detectie van phishing te verbeteren, maar dat geen enkele oplossing alle dreigingen kan stoppen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...