Ga naar inhoud

Microsoft bevestigt probleem met zip-bestanden en Windows 10


Aanbevolen berichten

Microsoft heeft bevestigd dat er een probleem is met zip-bestanden en de Windows 10 October 2018 Update waardoor gebruikers hun bestanden kunnen verliezen. Het probleem doet zich voor als gebruikers bestanden uit een zip-bestand verplaatsen of kopiëren naar een map waar bestanden met dezelfde bestandsnamen zich bevinden. Normaliter laat Windows dan een melding zien of de gebruiker deze bestanden wil overschrijven.

Bij de Windows 10 October 2018 Update wordt dit venster echter niet getoond. Dit kan verschillende gevolgen hebben. Als gebruikers de bestanden uit het zip-bestand kopiëren en vervolgens plakken in een map met dezelfde bestandsnamen gebeurt er niets, zonder dat hier melding van wordt gemaakt. Wanneer gebruikers echter het bestand uit het zip-bestand verplaatsen naar een map met dezelfde bestandsnaam, kan het verplaatste bestand worden verwijderd zonder dat dit aan de gebruiker wordt gemeld.

In deze gevallen kan het verwijderde bestand nog worden hersteld, zo laat Microsoft weten. Wanneer gebruikers echter bestanden uit een zip-bestand knippen en plakken kan dit ervoor zorgen dat bestanden verloren gaan zonder dat ze zijn te herstellen. Gebruikers krijgen dan ook het advies om een zip-bestand eerst volledig uit te pakken en daarna pas bestanden naar de nieuwe locatie te kopiëren. Microsoft werkt nu aan een oplossing die begin november beschikbaar moet zijn.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...