Ga naar inhoud

Ontwikkelaar Mirai-botnet veroordeeld tot betalen 8,6 miljoen dollar


Aanbevolen berichten

Eén van de ontwikkelaars van het Mirai-botnet is in de Verenigde Staten veroordeeld tot het betalen van 8,6 miljoen dollar en zes maanden huisarrest wegens het uitvoeren van ddos-aanvallen op het netwerk van de Rutgers University, zo laat het Amerikaanse openbaar ministerie weten.

De 22-jarige man werd in september samen met twee andere mannen veroordeeld voor het ontwikkelen en opzetten van het beruchte Mirai-botnet en een clickfraude-botnet. Ze werden elk veroordeeld tot een proeftijd van 5 jaar, een taakstraf van 2500 uur, het betalen van een schadevergoeding van 127.000 dollar en het afstaan van alle cryptovaluta die tijdens het onderzoek in beslag is genomen. Ook moesten ze als onderdeel van hun veroordeling blijven samenwerken met de FBI op het gebied van cybercrime en cybersecurity.

Nu is de 22-jarige man veroordeeld voor het uitvoeren van ddos-aanvallen op het het netwerk van de Rutgers University. De aanvallen vonden plaats tussen november 2014 en september 2016. Daardoor raakte de centrale authenticatieserver van de universiteit onbereikbaar, die onder andere wordt gebruikt voor een portaal waarmee docenten en studenten opdrachten uitwisselen.

De Amerikaan slaagde erin om de server meerdere opeenvolgende perioden uit de lucht te halen, waardoor er schade aan de universiteit, de faculteit en studenten werd aangericht, aldus het Amerikaanse openbaar ministerie. De andere twee ontwikkelaars van het Mirai-botnet waren niet bij deze aanvallen betrokken. Ook vonden de ddos-aanvallen grotendeels plaats voordat het Mirai-botnet was opgezet.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...