Ga naar inhoud

Veel populaire sites ondersteunen geen usb-beveiligingssleutel


Aanbevolen berichten

Veel populaire websites laten gebruikers niet via een usb-beveiligingssleutel inloggen, ook al biedt dit volgens Google de beste bescherming tegen phishing. Dat blijkt uit onderzoek van wachtwoordmanager Dashlane. Onderzoekers keken naar de opties die de 34 populairste websites in de Verenigde Staten voor tweefactorauthenticatie (2FA) bieden.

Gebruikers moeten hierbij naast hun wachtwoord met een tweede factor inloggen, bijvoorbeeld door een code in te voeren die via sms of een app is verkregen. Voor het onderzoek werd er gekeken of websites tweefactorauthenticatie via e-mail/sms, een authenticator-app of een hardwaretoken zoals een usb-beveiligingssleutel ondersteunden.

Van de 34 websites zijn er 8 die gebruikers via alle drie de opties laten inloggen. Vier websites ondersteunen helemaal geen tweefactorauthenticatie. Wanneer dit wel wordt ondersteund is het meestal via sms/e-mail (30 websites). Het gebruik van een authenticator-app voor het genereren van de tweede code is bij 21 websites mogelijk. Inloggen via een hardwaretoken kan bij slechts 8 sites, waaronder Twitter, Facebook, Dropbox en Google.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...