Ga naar inhoud

Google verplicht JavaScript voor inloggen op account


Aanbevolen berichten

Internetgebruikers die op hun Google-account willen inloggen moeten voortaan JavaScript hebben ingeschakeld, zo laat Google weten. De maatregel zou nodig zijn voor het uitvoeren van een risicoanalyse. Als gebruikers op de Google-inlogpagina hun gebruikersnaam en wachtwoord invoeren voert de internetgigant naar eigen zeggen een "risk assesment" uit. Alleen als er niets verdacht aan de inlogpoging is wordt die goedgekeurd.

Deze risicoanalyse is nu verbeterd, maar dit vereist wel dat de gebruiker in zijn browser JavaScript heeft ingeschakeld. Zonder JavaScript kan de risicoanalyse niet worden uitgevoerd. JavaScript staat standaard ingeschakeld en de meeste mensen laten dit zo, maar bij 0,1 procent van de Google-gebruikers staat JavaScript uitgeschakeld. Dit kan bijvoorbeeld voor privacy- of veiligheidsredenen worden gedaan. Veel exploits en trackers op internet maken namelijk gebruik van JavaScript. Gebruikers waar JavaScript staat uitgeschakeld krijgen nu een melding te zien. Op deze website legt Google uit hoe gebruikers JavaScript kunnen inschakelen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.