Ga naar inhoud

Cisco-switches kwetsbaar door standaard gebruikersaccount


Aanbevolen berichten

Cisco heeft eigenaren van een Small Business Switch gewaarschuwd voor een kwetsbaarheid waardoor een ongeauthenticeerde aanvaller op afstand als beheerder kan inloggen. De kwetsbaarheid ontstaat doordat de software in bepaalde gevallen een gebruikersaccount met verhoogde rechten inschakelt, zonder de beheerders van het systeem hierover te waarschuwen.

De Small Business Switches van Cisco beschikken standaard over een gebruiker met verhoogde rechten die voor de initiële login wordt gebruikt en niet van het systeem kan worden verwijderd. Een beheerder kan het account echter uitschakelen door een ander gebruikersaccount van verhoogde rechten te voorzien. Wanneer alle door de gebruiker ingestelde accounts met het rechtenniveau 15 van het systeem zijn verwijderd, wordt het standaardaccount weer ingeschakeld zonder dat de switch hier melding van maakt.

In deze gevallen kan een aanvaller op het systeem inloggen en als beheerder opdrachten uitvoeren. Cisco heeft nog geen beveiligingsupdate beschikbaar gesteld, maar er is wel een workaround, namelijk het instellen van tenminste één gebruiker met rechtenniveau 15. Het beveiligingslek is aanwezig in de Cisco Small Business 200, 300 en 500 series switches, de Cisco 250 en 350 series switches en de Cisco 350, 350X en 550X series switches. Op een schaal van 1 tot en met 10 wat betreft de ernst van de kwetsbaarheid is die met een 9,8 beoordeeld.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.